Jornada emotiva dels 125 anys de l’AMHB amb èxit de participació

benvinguda_optEl 18 d'abril de 2015, va tenir lloc, al Col·legi de Metges de Barcelona, la Jornada de celebració dels 125 anys de l'AMHB amb un total de 117 participants, entre metges i veterinaris homeòpates, alumnes del Màster d'Homeopatía de l'IL3-UB, professionals destacats a nivell internacional i altres autoritats.

La taula de benvinguda estava composta per: la Dra. Maite Bravo, Presidenta de l'AMHB, la Sra. Aurora Jover, subdirectora general d'Avaluació i Inspecció d'Assistència, de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries de la Generalitat de Catalunya, la Dra. Lurdes Alonso, Vocal de la Junta del COMB, la Dra. Inmaculada González-Carbajal, presidenta de la FEMH, la Dra. Mar Ferré, representant de la SEMH, la Dra. Montserrat Gaya, coordinadora de Teràpies Complentàries del COMB, i el Dr. Guillem González, President de la Secció de Metges Homeòpates del COMB.

Pel matí hi va haver 4 blocs de ponències, moderades pels ex-presidents de l'AMHB, la Dra. Amàlia Palou, el Dr. Juan José Dallarés i el Dr. Carles Amengual. En aquests blocs van participar els doctors/es: Jordi Dalmau, Joaquim Nabona, Carles Amengual, Manel Mateu, Montse Sotomayor, Lourdes Jovani, Ortrud Lindemann, Natàlia Eres, i els veterinaris/es Coral Mateo, Amparo Mompó i Alfred Blanch.

Després del dinar, que es va fer al mateix COMB, el Dr. Elio Rossi (Director de l'Hospital Provincial de Lucca, Itàlia va exposar la seva ponència sobre Homeopatia i càncer.

A continuació, el Dr. Alfons Zarzoso, conservador de la Fundació-Museu d'Història de la Medicina de Catalunya, va donar inici als actes de Celebració dels 125 anys de l'AMHB donant al Bloc Històric amb els següents ponents: Dr. Martin Dinges, Dra. Ute Fischbach i Joel Piqué.

Després de les ponències, es va fer un emotiu lliurament als ex-presidents de l'AMHB, d'un Diploma i una insígnia de plata. Per acabar, es va visionar un documental sobre la Història de l'AMHB.

La Jornada va acabar amb una copa de cava al mateix COMB.

Al recinte de l'entrada, es va instal·lar una exposició sobre la Història de l'AMHB, amb uns roll-ups explicatius i unes vitrines amb objectes antics i curiosos, la majoria propietat de l'AMHB.

1expogral_opt_opt expodetall3_opt_opt cafe_gral_opt_optcoral_optgonzalo_opt

La Jornada va tenir la col·laboració del Col·legi de Metges de Barcelona i dels laboratoris:

BOIRON-REFLEX+Q-200mm 20141120_Manual_Heel_Basic_Elements_EN_nm.indd Web LOGO IBERHOMEpetit logo LCN_slogan2 LOGO CASTELLANO Logo Pileje Logo Nutergia logo_pvo_r LLmi-NEWbulle-degrad290_quadri_SANSombre

 

Més informació de la Jornada:

Programa de la Jornada

Discurs de la Presidenta de l'AMHB

Resum de les ponències entregades als participants:

Per ordre alfabètic:

AMENGUAL, Carles

BLANCH, Alfred y MOMPO, Amparo

DALMAU, Jordi

DINGES, Martin

ERES, Natalia

FICHBACH, Ute

JOVANI, Lourdes

LINDEMANN, Ortrud

MATEO, Coral

MATEU, Manel

NABONA, Joquim

PIQUE, Joel

ROSSI, Elio

SOTOMAYOR, Montserrat

DOCUMENTAL SOBRE LA HISTÒRIA DE L'AMHB:

 

VIDEO-RESUM DE LA JORNADA:

Resum Jornada 125 anys AMHB from AMHB on Vimeo.

 

VIDEO-FELICITACIÓN DR. RENZO GALASSI (LMHI):

VIDEO-FELICITACIÓN DR. JAN SCHOLTEN: