Ateneu

L'ATENEU és el nou concepte de sessions clíniques iniciades el curs acadèmic 2019-2020. Aquest espai s'ha creat amb el propòsit de promoure un lloc de trobada i debat pels professionals homeòpates, a on es fomenti el diàleg, el debat i l'intercanvi d'idees entre els socis i que aquest debat sigui un estímul per l'estudi de l'homeopatia tant pels socis més novells com per aquells amb més experiència amb un continuat desig de perfeccionament.

Un espai que permeti acollir a les noves generacions i donar veu als companys amb més experiència.

L'Ateneu neix per fomentar un pensament científic crític dintre d'un ambient distès a on tothom se senti còmode per donar la seva opinió i les idees argumentades, també amb necessitat d'acceptar els diferents enfocs i visions, tot amb l'obligat respecte a l'hora d'expressar el nostre punt de vista.

Les sessions són bimensuals en dos formats diferents:

-   El 1r divendres de mes a les 16.30, el format serà presentar Casos Clínics No Resolts amb la intenció de generar debat.

-   El 3r dimecres de mes a les 10:30h, el format de Casos Clínics Resolts, amb una evolució desitjable mínima de 2 anys amb una finalitat d'aprenentatge. 

Posteriorment a la presentació dels casos clínics s’inicia el debat i l’auditori pren la paraula. Es comenta el treball realitzat pel metge expositor, es dona idees i s’aporta coneixement al col·lectiu dels participants.

Es tracta d’afavorir un coneixement horitzontal i bidireccional, on tots els participants se sentin importants i es puguin expressar. Tot i això, tenint en compte l’experiència professional de cadascú.

El debat de l’Ateneu aporta als participants diferents coses. Per un costat, es tracta de crear un punt de reunió freqüent on poder prendre la paraula, expressar dubtes i aprendre de forma pràctica; conformar un mètode homeopàtic comú, una eina de diagnòstic i tractament útil en totes les circumstàncies professionals. Per altra banda, els homeòpates amb més experiència tenen l’oportunitat de tenir veu pròpia i contribuir a un generar un debat constructiu permanent. La seva aportació és de vital importància i s’ha de possibilitar la posada en comú de diferents maneres de treballar. També, per aquests professionals, ha de ser un estímul en l’estudi i en la pràctica; per tal de perfeccionar el propi mètode homeopàtic.

Presencial i en directe simultàniament

A partir del 2020, s'ha afegit al format presencial, la realització de l'Ateneu en directe per videoconferència. Aquest fet ens permet arribar a més socis i afavorir la participació dels mateixos. Tant mateix, tot el contingut és enregistrat per la posterior visualització a demanda per part dels associats. A través de la plataforma Canvas, es podrà accedir a les sessions ja enregistrades i continuar el debat en els seus fòrums de discussió; si ets soci/a demana la teva clau d'accés.

Oferta promocional

Volem obrir les portes de l'AMHB a tots els professionals interessats en assistir a les noves sessions clíniques de l'Ateneu. Així doncs, continuem prorrogant els Ateneus oberts i gratuïts als professionals no-socis fins nou avís.