Qui som?

Som una associació sense ànim de lucre formada per metges, farmacèutics, odontòlegs i veterinaris homeòpates.

L'Acadèmia Medico Homeopàtica de Barcelona (AMHB) va ser fundada a Barcelona el 13 d'abril de 1890 i actualment és una de les més antigues del món. Vàrem ser co-fundadors de la Lliga Mèdica Homeopàtica Internacional (LMHI)el 1924, institució de la qual tenim la Vice-presidència per Espanya des d'aquelles dates.

Participem en els Comitès Homeopàtics Europeus d'Educació, Investigació i de la Farmacopea Europea, de l'E.C.H. (European Committee for Homoeopathy).

L'AMHB forma part de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (ACMCB) com a societat adherida.

Des del 5 de juliol de 2023,  la Junta Directiva de l'AMHB està constituïda de la següent manera:

Dr. Josep Ma. Clapers Pladevall

President

Dr. Joan Vidal-Jové

Vicepresident

Dr. Jaume Costa Galobart

Secretari

Dr. Joan Manel Marín Gamito

Tresorer

Dr. Joan Mora Brugués

Coordinador de Docència

Dr. Marc Lluís Clapers Vidal

Vocal

Dra. Deisy Cé Duarte do Amaral

Vocal

MISSIÓ

L’Acadèmia Medico Homeopàtica de Barcelona es defineix com un espai integrador i de servei a la societat per tal de nodrir, desenvolupar i difondre el coneixement científic-mèdic homeopàtic unicista hahnemannià i defensar els interessos del col·lectiu dels seus membres.

VISIÓ
• Nodrir i desenvolupar aquest coneixement mitjançant estudi, debat i recerca compartits.
• Difondre el coneixement mitjançant l’ensenyament amb estàndards d’alta qualitat a través de cursos, congressos, reunions, i publicacions promovent una pràctica homeopàtica de qualitat.
• Defensar la pràctica homeopàtica i els seus usuaris i practicants.
• Visió del individu i la salut des d’una perspectiva holística com a membres d’un cos social.


ACTIVITATS

  • Els departaments científics. Es dediquen a l'estudi, investigació i docència de l'Homeopatia. Hi ha els departaments de Clínica, Bases Teòriques y Matèria Mèdica.
  • Ateneus. L’ATENEU és el nou concepte de sessions clíniques iniciades el curs acadèmic 2019-2020. Aquest espai s’ha creat amb el propòsit de crear un lloc de trobada i debat pels homeòpates, a on es fomenti el diàleg, el debat i l’intercanvi d’idees entre els socis i que aquest debat sigui un estímul per l’estudi de l’homeopatia tant pels socis més novells com per aquells amb més experiència amb un continuat desig de perfeccionament. Un espai que permet acollir a les noves generacions i donar veu als companys amb més experiència. L’Ateneu neix per fomentar un pensament científic crític dintre d’un ambient distès a on tothom se senti còmode per donar la seva opinió i les idees argumentades, també amb necessitat d’acceptar els diferents enfocs i visions, tot amb l’obligat respecte a l’hora d’expressar el nostre punt de vista.
    • Les sessions són bimensuals en dos formats diferents: el primer divendres de mes a les 16.30, el format serà presentar Casos Clínics No Resolts amb la intenció de generar debat; el tercer dimecres de mes a les 10h, el format de Casos Clínics Resolts, amb una evolució desitjable mínima de 2 anys amb una finalitat d’aprenentatge.
  • Màster de Homeopatia. L'AMHB imparteix el "Máster de Homeopatía" com a títol propi i acreditat per l' European Comittee of Homeopathy (ECH). El cos docent està format per membres qualificats dels diferents departaments científics. El gener de 2021, i degut a la pandèmia, ha començat per primera vegada el Màster de Homeopatia en versió online
  • Formació continuada. Així mateix, cada curs acadèmic es planifica un programa de formació continuada amb l'organització de cursos i seminaris propis i externs per continuar aprofundint en el coneixement homeopàtic.
  • Grups de Treball. S'estimula la creació de grups de treball o estudi per afinitats o per temàtiques, com per exemple, el Grup Ateneu, encarregat de planificar els ateneus mensuals o la Revista de Homeopatía, recuperada el 2022 després d'uns anys sense editar-se en paper, ara en format digital.