Jornada Fèlix Janer Bertran

L' ACADEMIA MEDICO HOMEOPATICA DE BARCELONA ha estat convidada a la Jornada "Fèlix Janer Bertran: Conèixer i practicar la cura des de la ciència i l'humanisme" que ha organitzat l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el proper 21 de maig d'aquest 2022.

El Dr. Fèlix Janer ( Vilafranca del Penedès, 1871-Guadalajara 1865) va ser entre altres coses un gran especialista en salut pública i un gran defensor de l’ètica del metge i la seva responsabilitat social.

També és conegut per haver mostrat la seva simpatia per l’homeopatia quan, sent membre del Consejo de Instrucción Pública , va emetre el seu vot a favor de la demanda per a l’establiment d’una clínica i d’una càtedra homeopàtica. Fèlix Janer es convertí en un dels introductors de l'Homeopatia a Catalunya tenint un paper destacat en la seva difusió. En reconeixement i homenatge als seus mèrits, una de les noves espècies descobertes durant el segle XIX, l'espècie Centaurea janerii, li fou dedicada a Fèlix Janer.

El Dr. Joan Vidal-Jové, cirurgià oncòleg i homeòpata, membre de la Junta actual, serà qui participarà en representació de l'AMHB amb la conferència: "Paral·lelismes: El Dr. Fèlix Janer i l'Homeopatia al segle XXI". La conferència és a les 12:30h, tot i que la Jornada comença a les 10h i acabarà a les 13.30h. Aquesta Jornada és gratuïta, però cal confirmació al correu: cultura@vilafranca.cat o al 93 890 04 59.

Us deixem aquí el programa amb tots els detalls!