Deborah Collins: la visió lògica de les plantes a través del mètode del Dr. Sholten

 Deborah Collins 2Els dies 13 i 14 de març vam tenir ocasió de celebrar un seminari d'Introducció a la Teoria de les Plantes del Dr. Jan Scholten amb la Dra. Deborah Collins. Molts de nosaltres considerem a Jan Scholten com un pioner de l'homeopatia del nostre temps. El seu treball en la taula periòdica dels elements ha permès fer accessible tot el regne mineral a l'homeopatia. I ara un nou repte: la creació d'un nou sistema que ens permeti ubicar els medicaments del regne vegetal poc coneguts o fins i tot totalment desconeguts no en una taula de dues dimensions sinó en un frondós arbre tridimensional. El resultat és l'obra "Wonderful Plants".

És realment una basta obra que d'entrada sembla difícil i complicada. Potser alguns col·legues poden pensar que no és per a ells i que no ho necessiten, que amb els nostres coneixements actuals tenim molt bons resultats i no cal seguir estudiant més. No obstant això, és una eina molt útil i que es complementa perfectament amb la nostra pràctica diària utilitzem el mètode que sigui. D'altra banda, hi ha l'evidència de nombrosos casos curats usant aquesta metodologia publicats en revistes internacionals com Interhomeopahy.

Deborah Collins és una gran coneixedora activa del mètode de la Teoria de les Plantes de Scholten amb molts casos curats seguint aquest mètode. En aquest Seminari ha demostrat que és una persona amb empatia, generosa en el seu saber, bona comunicadora i docent. Deborah ens ha donat les claus imprescindibles per comprendre i poder iniciar-nos en aquest mètode. Ens ha ensenyat com la prevalença de diferents minerals en la composició de les plantes es correspon sovint amb les propietats d'aquestes plantes. Seguint l'esquema de la taula periòdica dels elements, Scholten les ha ordenat d'acord amb el seu desenvolupament evolutiu, des de les més primitives a les més desenvolupades, utilitzant el sistema de classificació APG3, el sistema actual més avançat basat l'ADN.

IMG-20150313-WA0000Hem après la importància de comprendre i preguntar el Phylum, l'ordre, la Classe, la Fase, la Subfase i la Família per trobar el simillimum en la presa del cas. Deborah ens ha advertit, òbviament, que el mètode té dificultats. En el regne vegetal les coses no són tan en blanc i negre com en el regne mineral. El regne vegetal és més complex, les plantes són extremadament variades i estan compostes per molts elements químics, i tot i així els temes es repeteixen de manera fractal. Perquè els principis de la teoria dels elements són universals i també poden aplicar aquí amb algunes variacions.

Els pacients que necessiten un remei planta tendeixen a veure les coses des de diferents punts de vista, molt diferent als pacients que necessiten un remei mineral que són més parcials. El paper del homeòpata és més complex. Requereix la comprensió i la percepció de diversos factors alhora que estan actuant en el pacient i saber diferenciar i ordenar de forma correcta per seleccionar el medicament correcte. Deborah ens ha ensenyat a tenir una visió lògica de les plantes a través del mètode de Scholten i una manera d'utilitzar molta de la informació facilitada pel pacient a la consulta i que és impossible trobar en el repertori.

Finalment, Deborah Collins ens ha entusiasmat i animat a utilitzar aquest mètode i a publicar els nostres casos a la revista Interhomeopathy que ella mateixa coedita. Sortim d'aquest Seminari una mica més savis i molt més humils.