The regulatori status of Complementary and Alternative Medicine for medical doctors in Europe

L'estat regulatori de Medicina Complementària i Alternativa per a metges a Europa

Les teràpies de CAM més utilitzats a Europa que es practiquen per metges són l'acupuntura, l'homeopatia, la fitoteràpia, la medicina antroposòfica, la naturopatia, la medicina xinesa tradicional, l'osteopatia i quiropràctica.
A causa de la gran varietat de cultures i tradicions de diferents parts d'Europa mèdiques, CAM mira cap enrere en una tradició ben establerta en alguns països o tot just es reconeix i disponible en altres.
La situació reglamentària de CAM es complica pels diferents models aplicats als Estats membres de la UE per a prestar serveis mèdics en els seus respectius països. CAM és proporcionat sobretot pels metges a Orient i el sud d'Europa, mentre que la pràctica de la CAM fora de l'atenció sanitària regulada és il·legal i violacions es consideren un delicte. Per contra, al nord d'Europa es permet la pràctica de la CAM pels professionals no mèdics qualificats que ha portat a una situació en la qual els proveïdors de tractament fora del servei de salut establert constitueixen els proveïdors de MCA centrals.
La mesura en què els països han establert una regulació estatutària de la CAM i com aquesta regulació es realitza varia àmpliament. Alguns països tenen regulacions o lleis administrats pel Govern sobre la pràctica de la CAM, en general, una mica de regular les teràpies de CAM específiques, mentre que altres no tenen regulació CAM en absolut.
En 18 dels 29 de la UE i de l'EEE CAM teràpies específiques estan regulades per llei, encara que existeixen grans variacions al llarg d'Europa pel que fa als tipus de CAM que estan regulats. En alguns països algunes teràpies de CAM són reconeguts com els requisits mèdics específics.
En uns pocs països diplomes per als metges que han pres un curs complet d'una modalitat CAM en particular s'emeten i reconeguts pels metges associacions / càmeres / consells nacionals. No obstant això, no hi ha un reconeixement mutu de títols entre els diferents estats membres, el que impedeix la lliure circulació dels metges CAM.
Aproximadament 180.000 metges a la Unió Europea han pres la capacitació i l'educació en una o diverses modalitats CAM.
Cursos de familiarització sobre les teràpies de CAM es proporcionen en el pla d'estudis de grau mèdic com a part d'un curs sobre medicina complementària i alternativa en diversos països. Aquests cursos són opcionals en la majoria dels països, obligatori en alguns.
Cursos de formació de postgrau en teràpies de CAM específiques es proporcionen als metges en diverses universitats en la majoria dels estats membres de la UE, en altres països a només centres d'ensenyament privats.
Hi càtedres de CAM en almenys 9 Estats membres de la UE, en alguns Estats membres també presideix en una teràpia de CAM específic.