Mor el Dr. Prasanta Banerji, creador dels “Protocols Banerji”

El passat 17 de maig va morir el Dr. Prasanta Banerji, mundialment conegut per haver creat els "Protocols Banerji", un sistema de prescripció estandaritzat que té com a objectiu facilitar la tasca mèdica homeopàtica i que en l'actualitat utilitzen metges homeòpates de més de 60 països.

Aquest sistema el va idear per poder optimitzar els centenars de consultes que feia gratuïtament a la gent més necessitada del seu país, la Índia. Després d'estudiar les malalties més comunes tractades, els pacients i la seva resposta als seus tractaments, va entendre que era possible estandarditzar el tractament homeopàtic per a cada malaltia després d'un diagnòstic. Es tracta doncs d'uns protocols en els quals es determinen medicaments específics per a malalties específiques, fins i tot indicant les potències específiques i patrons de dosificació dels medicaments homeopàtics a subministrar.

El Dr. Prasanta Banerji va fundar la Prasanta Banerji Homeopathic Research Foundation. on juntament amb el seu fill, Pratip Banerji, continuava investigant i millorant els seus protocols.

La Fundació d'Investigació Homeopàtica Dr. Prasanta Banerji (PBHRF) es va crear el 1993 amb l'objectiu d'incloure l'homeopatia com a forma científica i eficaç de Medicina Alternativa. Aquesta Fundació ofereix una atenció integral de la salut i un establiment científic per portar l'homeopatia a la seva posició legítima com la medicina de les masses.

En la base de recerca, la principal activitat investigadora consisteix en el registre de dades del tractament de tots els casos de diversos tipus de càncer i altres malalties mortals com ara falles renals, esclerosi múltiple, etc. tractats a les clíniques de la fundació de recerca utilitzant els protocols de Banerji tractament que utilitza medicaments homeopàtics. Actualment, la nostra base de dades de pacients compta amb més de 40.000 casos ingressats amb més de mig milió de visites registrades. Aquestes dades són l'epicentre del PBHRF i ens fan atractius per a la investigació per estrenar institucions a tot el món. Aquesta és una iniciativa de recerca en curs des de 2002.

La fundació de recerca també finança proves patològiques per a l'ajuda de pacients desafavorits, i també per la seva exactitud en el tractament.

Les persones que vulguin expressar el seu condol, poden fer-ho al mail que la Fundació ha creat per aquest efecte: tributes@pbhrfindia.org