Ateneu

 

 

L’ATENEU és el nou concepte de sessions clíniques iniciades el curs acadèmic 2019-2020. Aquest espai s’ha creat amb el propòsit de crear un lloc de trobada i debat pels homeòpates, a on es fomenti el diàleg, el debat i l’intercanvi d’idees entre els socis i que aquest debat sigui un estímul per l’estudi de l’homeopatia tant pels socis més novells com per aquells amb més experiència amb un continuat desig de perfeccionament.

Un espai que permeti acollir a les noves generacions i donar veu als companys amb més experiència.

L’Ateneu neix per fomentar un pensament científic crític dintre d’un ambient distès a on tothom se senti còmode per donar la seva opinió i les idees argumentades, també amb necessitat d’acceptar els diferents enfocs i visions, tot amb l’obligat respecte a l’hora d’expressar el nostre punt de vista.

Les sessions seran bisemanals en dos formats diferents:

–   El 1r divendres de mes a les 16.30, el format serà presentar Casos Clínics No Resolts amb la intenció de generar debat.

–   El 3r dimecres de mes a les 10h, el format de Casos Clínics Resolts, amb una evolució desitjable mínima de 2 anys amb una finalitat d’aprenentatge. 

 

Posteriorment a la presentació dels casos clínics s’iniciarà el debat i l’auditori prendrà la paraula. Es comentarà el treball realitzat pel metge expositor, es donarà idees i s’aportarà coneixement al col·lectiu dels participants.

Es tracta d’afavorir un coneixement horitzontal i bidireccional, on tots els participants se sentin importants i es puguin expressar. Tot i això, tenint en compte l’experiència professional de cadascú.

El debat de l’Ateneu aportarà als participants diferents coses. Per un costat, es tracta de crear un punt de reunió freqüent on poder prendre la paraula, expressar dubtes i aprendre de forma pràctica; conformar un mètode homeopàtic comú, una eina de diagnòstic i tractament útil en totes les circumstàncies professionals. Per altra banda, els homeòpates amb més experiència tenen l’oportunitat de tenir veu pròpia i contribuir a un generar un debat constructiu permanent. La seva aportació és de vital importància i s’ha de possibilitar la posada en comú de diferents maneres de treballar. També, per aquests professionals, ha de ser un estímul en l’estudi i en la pràctica; per tal de perfeccionar el propi mètode homeopàtic.

Vídeos Sessions

Recordeu que els socis i sòcies poden veure els vídeos de les sessions clíniques (les de l’actual Ateneu i les antigues “sessions clíniques del dimecres” a la VIDEOTECA (desplegable BIBLIOTECA). Per fer-ho és necessari entrar al web amb el nom d’usuari i contrasenya de soci/a.

Fòrum

D’altra banda, amb l’objectiu de continuar la tasca de l’Ateneu i estimular l’intercanvi de idees, hem creat el nostre propi Fòrum online. Es tracta de portar el diàleg intern entre els socis més enllà de les fronteres de la nostra seu i fer possible la participació de més gent. 

De moment, arrenquem el projecte amb els Ateneus, per seguir els debat generats a les sessions i poder participar, però més endavant continuarem fent seccions del mateix pels departaments, grups de treball etc. 

Fer ús del fòrum és fàcil. Heu d’entrar al website amb el vostre usuari i contrasenya i anar al menú: Biblioteca – Fòrum o al link www.amhb.org/forums

 

 

Promoció dels Ateneus pels exsocis i exalumnes

Volem obrir les portes de l’AMHB a tots els professionals interessats en assistir a les noves sessions clíniques de l’Ateneu. Així doncs durant  6 mesos a comptar des de juny de 2020 fins al febrer de 2021 l’assistència dels exalumnes i exsocis a l’Ateneu serà gratuïta, així com als seus companys/es de professió.